Rijden op LNG helpt klimaatprobleem niet

Klik hier voor de bron van dit nieuwsbericht.
0 Flares 0 Flares ×

De fossiele brandstoffen sector promoot de laatste jaren vloeibaar aardgas (liquefied natural gas, LNG) als ‘transitiebrandstof’ op weg naar duurzame energie. De overstap van de transportsector op LNG zou het klimaatprobleem helpen oplossen. Helaas blijkt uit onderzoek het tegendeel en dat klimaatwinst hier in werkelijkheid klimaatverlies betekent. Dit komt omdat het rendement van LNG-motoren lager ligt dan die van dieselmotoren en er bij de verbranding ook nog eens onverbrand methaan vrijkomt dat een sterk broeikasgas vormt. Daar komt bij dat de winning, de productie en het transport van LNG een hogere CO2-uitstoot veroorzaken dan die van diesel. Hoe is het mogelijk dat het publiek zo om de tuin wordt geleid? Dit komt omdat CO2-uitstoot en andere vervuiling nu onbelast is en ongestraft kan. Zonder een sterke financiële prikkel in de vorm van een belasting op uitstoot kan de fossiele sector zijn gang blijven gaan ten koste van het milieu en de toekomstige generaties.

‘Zonder beprijzing van uitstoot kan de fossiele sector zijn gang blijven gaan ten koste van het milieu en de toekomstige generaties.’

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Een gedachte over “Rijden op LNG helpt klimaatprobleem niet

  1. De Groot

    LNG is puur een marketingstunt van de Shells en andere oliemaatschappijen. LNG is helemaal niet beter voor het MILIEU maar alleen maar beter voor HUN PORTEMONNEE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *