‘Make the Planet great again’

Klik hier voor de bron van dit nieuwsbericht.
0 Flares 0 Flares ×

De VS heeft bij monde van president Trump bekendgemaakt zich terug te zullen trekken uit het klimaatakkoord van Parijs. Eind 2015 besloten 195 landen hun handtekening te zetten onder dit akkoord waarmee de uitstoot van broeikasgassen teruggedrongen moet worden. Trump meent met zijn symboolpolitiek een beter akkoord voor de VS te kunnen behalen. De rest van de wereld moet echter de deur gesloten houden voor nieuwe onderhandelingen. Het gaat om het belang voor de mensheid en niet die van een individueel land. ‘Make The Planet Great Again’ wordt gediend door de VS geen concurrentievoordeel toe te staan. Dit kan door landen zonder CO2-beleid te treffen met een importheffing die gelijk is aan de kosten van uitstoot van CO2. Door de importheffing te combineren met een CO2 subsidie voor onze export naar de VS ontstaat één gelijk speelveld. De vervuiler zal moeten betalen, niemand uitgezonderd.

‘Door de importheffing op CO2 uitstoot te combineren met een CO2 subsidie voor onze export naar de VS ontstaat één gelijk speelveld.’

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

3 gedachten over “‘Make the Planet great again’

  1. J van Zanten

    Tja Trump. De VS komt 4 jaar stil te staan. Als hij z’n tijd al uit dient. Dit komt als een boemerang terug. Gelukkig trekken de andere landen hun eigen plan en zich niets aan van deze visieloze stap.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *