Nederland kan al in 2030 vrijwel volledig draaien op duurzame energie. Daarvoor moet Nederland in 2030 voor bijna 25.000 Megawatt aan windmolens (grotendeels op zee) en 25.000 Megawatt aan zonnepanelen hebben gebouwd. Dit blijkt uit een studie in opdracht van actieorganisatie Urgenda. Het document overstijgt ruimschoots de ambities van de Nederlandse overheid. Het kabinet wil dat in 2023 slechts 16 procent van het Nederlandse energieverbruik uit hernieuwbare bronnen komt en heeft nu al grote moeite om haar eigen duurzame energie doelstellingen te realiseren. Volgens Urgenda kan en móet het sneller teneinde een gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. De miljardeninvestering levert minimaal 150.000 banen op volgens de organisatie en maakt Nederland energie-onafhankelijk. Dankzij ecoprijzen en de (politieke) wil om te veranderen komt deze duurzame transitie binnen handbereik.
“Dankzij ecoprijzen en de wil te veranderen komt de duurzame transitie binnen handbereik.”
Het is niet zo heel belangrijk wat haalbaar is, als we maar meteen beginnen. . Niemand weet hoe ons leven er over 20 jaar uit zal zien, maar er is een behoorlijk helder beeld van de gevolgen als we nu niks doen. Belangrijkste boodschap: WIJ moeten het doen, niet onze kinderen.
waar wil je de energie vandaan halen als het donker is en windstil???? denk a.u.b. eens logisch na.
@fien logisch, op Europese schaal is het nooit overal tegelijk windstil. En als er geen zon is, kan het wel ergens waaien. Het is een kwestie van netwerken aan elkaar knopen en uitmiddelen. Bovendien kan ook elektriciteit uit zon en wind worden opgeslagen in o.a. accu’s van elektrische auto’s. Jouw argument is allang achterhaald doordat de technische oplossingen beschikbaar zijn – ze kosten alleen geld. Daar draait het steeds weer op uit.
fitflops sale au