Economie belangrijker dan klimaat?

Klik hier voor de bron van dit nieuwsbericht.
0 Flares 0 Flares ×

Volgens een uitgelekt concept-rapport van de klimaatcommissie van de Verenigde Naties (IPCC) nadert de opwarming van de aarde al in 2040 de limiet als er geen “snelle en verstrekkende maatregelen” worden genomen. Dit vereist dat landen het terugdringen van klimaatschade prioriteit geven boven hun economische belangen. Hier hebben veel landen, de vrome woorden uit het klimaatakkoord ten spijt, nog steeds moeite mee. Toch zal de opwarming van de aarde op termijn veel schadelijker uitpakken voor de economie, dan de kosten van nu ingrijpen bedragen. Veel gebieden zullen te maken krijgen met overstromingen of lange periodes van droogte. Ontwikkelingslanden zullen ook in economische zin, het zwaarste getroffen worden. Landen zullen bereid moeten zijn hun economische belangen voor de korte termijn ondergeschikt te maken aan het terugdringen van verwoestende klimaatschade, die op termijn de economie vele malen heviger zal raken.

‘Landen dienen hun korte termijn economische belangen ondergeschikt te maken aan het terugdringen van klimaatschade die de economie vele malen heviger zal raken.’

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Een gedachte over “Economie belangrijker dan klimaat?

  1. John Hogenboom

    Eergisteren werd bekend dat de zeespiegel nog sneller stijgt dan onderzoekers dachten, doordat het ijsverlies bij Antarctica de afgelopen tien jaar is verdrievoudigd. Iedere seconde smelt er daar een hoeveelheid ijs die bijna drie olympische zwembaden vol water oplevert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *