Consument betaalt te weinig voor vlees

Klik hier voor de bron van dit nieuwsbericht.
0 Flares 0 Flares ×

De prijs van rundvlees zou gemiddeld veertig procent hoger moeten zijn dan hij nu is en kippenvlees vijfentwintig procent. Dat komt doordat de gevolgen van vleesproductie, zoals milieuvervuiling en klimaatschade, nu niet in de prijs worden doorberekend. Varkensvlees zou inclusief deze verborgen kosten zelfs 53% duurder moeten zijn. Dit heeft adviesbureau CE-Delft berekend. Volgens de onderzoekers zou de overheid deze verborgen kosten moeten doorberekenen, zodat de consument een betere afweging kan maken bij diens keuze voor vlees en alternatieven zoals plantaardig voedsel.

‘Door de verborgen kosten door te berekenen kan de consument een betere afweging maken.’

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *