Shell kiest vlucht vooruit

Klik hier voor de bron van dit nieuwsbericht.
0 Flares 0 Flares ×

De overname door Shell van een gasbedrijf voor maar liefst 64 miljard euro heeft veel reacties losgemaakt. Hoe is het mogelijk dat Shell de wereld voor blijft houden dat de toekomst ligt in fossiele brandstoffen. Volgens economen is het een vlucht vooruit. Het is een verliesstrategie. Gas -zeker het LNG-gas dat Shell op grote schaal produceert- is bijna net zo schadelijk voor het milieu als andere fossiele brandstoffen, ook al suggereert Shell het tegendeel. De overname bewijst eens te meer dat het bedrijf blijft kiezen voor een verouderd bedrijfsmodel gebaseerd op het leeghalen van bronnen zonder zelf op te draaien voor de grote schade voor milieu en samenleving. Het negeert de toenemende signalen uit de samenleving die dit steeds minder acceptabel vindt. De korte termijn domineert bij de Shell-top, die nog altijd leeft in de oude wereld. Een wereld die echter snel verandert en waarin inmiddels volop technologie beschikbaar is om volledig te voorzien in de energiebehoefte met hernieuwbare energiebronnen. Denk je eens in wat de Shell-top had kunnen ontketenen als zij 64 miljard in nieuwe energiebronnen had geïnvesteerd, in plaats van in een oud gasbedrijf.

‘Een verouderd bedrijfsmodel gebaseerd op het leeghalen van bronnen en grote milieuschade is voor de samenleving steeds minder acceptabel.’

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×

2 gedachten over “Shell kiest vlucht vooruit

  1. Chantal

    Shell gaat nu ook boren op de Noordpool. Willen we dit eigenlijk nog wel? Het is het trieste resultaat van wat we beschaving noemen.

  2. helma v. tongeren

    Total en Chevron hebben zich teruggetrokken van de exploitatie van het noordpoolgebied omdat ze vrezen voor de (milieu)risico’s. Het gaat om een van de meest afgelegen en ongerepte natuurgebieden op aarde. Shell heeft enkel oog voor de dollartekens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *